Nieuwbouw en renovatie

Nieuwbouw en renovatie

Wij zijn gecertificeerd als BREEAM Expert, maar ook om als Assessor op te mogen treden. Doordat we uitgebreide ervaring hebben in expertwerk alsook assessorwerk hebben we een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het gehele certificeringsproces en kunnen we u optimaal advies geven hieromtrent.


Expertrol

1. Quickscan
We starten met een quickscan waarbij we uw project beoordelen en naar wens meerdere BREEAM scores, alsmede de maatregelen om tot deze scores te komen, in beeld brengen. Als u al een bepaalde BREEAM score ambieert, zullen we de beste weg naar deze score in beeld brengen met onze quickscan.

 

2. Vaststellen officiële BREEAM score
Als de ambitie bekend is, zullen we documenten opstellen en bewijslast gaan verzamelen om tot deze score te komen. Dit verwerken we in de assessmenttool en laten we beoordelen door een onafhankelijke assessor. De assessor dient na zijn goedkeuring het assessment in bij DGBC.

3. DGBC QA
De DGBC voert een Quality Assurance uit door het assessment van de assessor te beoordelen. Na goedkeuring wordt het certificaat gegenereerd en verstrekt aan de opdrachtgever.

Assessorrol:
Wij hebben uitgebreide ervaring in het BREEAM assessorwerk en hebben zelfs BREEAM outstanding projecten gecertificeerd. Als assessor proberen wij altijd mee te denken met het bouwteam en zien we onszelf als onderdeel van het bouwteam tot op zekere hoogte.